Aamupäivällä oli aika viileä ja tuuli rivakasti. Niinpä pukeuduin asianmukaisesti pitkiin trikoisiin, pitkähihaiseen paitaan ja vielä juoksutakkiinkin. Jopa kädet piti alkumatkasta pitää piilossa. Juoksin täältä Villamartiniin ja siellä yhytin kanavan, jonka reunaa läksin jolkottelemaan eteenpäin. Vastaan ei tullut montakaan autoa tai pyöräilijää. Jotkut jopa morjestivat meikäläiselle. Pitkän matkaa oli ihan hiljaista – ei sitten ketään tullut vastaan: vain hedelmäpeltoja näkyi molemmin puolin, jos niitäkään aina. Luulin, että San Miguel olisi ollut lähempänäkin, kun jokin asumiskeskittymä oli näkyvissä. Lopulta kipusin mäen ylös, josta jatkoin sitten kävellen kylää kohden. San Miguel olikin yllättävän pieni paikka; ruokakauppakaan ei sitten sattunut tieni varrelle. Onneksi sentään löysin kioskin, josta ostin Cadburyn pähkinä-hedelmäsuklaapatukan. Tuli ihan mieleen Tasmanian Cadburyn maraton, jossa Cadbury oli sponsorina. Virtaa sain patukasta ja läksin juoksemaan kanavan rantaa takaisin. Uomassa radion kuuluvuus oli aika heikkoa, mutta jonkin paikalliskanavan sain sentään etsittyä soittimestani. Sieltä tuli valitettavasti vain aika vähän musiikkia ja jos tuli, niin sekin oli ihan outoa. Eipä sillä niin väliä: oli ihan hauska kuunnella paikallista kieltä ja arvailla, mistä on kyse. Ainakin säätila kerrottiin jossain vaiheessa. Tulomatkalla tulikin jo kuuma, ja pitkä trikoot ja takki olivat ihan liikaa. Takin sentään pystyi riisumaan pois. Aloin ollakin jo moottoritien luona, jossa löysin ihan uuden ylitystien. Tiesin suurin piirtein, missä olen, mutta pian olikin ihan eksyksissä umpi- ja muiden vinojen teiden ansiosta. Välillä jo juoksin ihan väärään ilmansuuntaan, mutta järki sentään voitti auringon avulla suunnistettaessa. Manzana-katu (=omena) antoi jo osviittaa sijainnista, ja olinkin pyörinyt lähes asuntomme nurkilla. Juoksumatkaa päivälle tuli 18,5 km. Siihen kun vielä lisää San Miguelissa harhailun, niin eiköhän kilometrejä loppujen lopuksi tullut vähän yli 20. Sitten vaan suihkuun, pyykille ja kahville.
Iltapäivällä aiottiin asentaa kissan suojaverkko parvekkeelle, mutta päädyttiinkin lopulta asentamaan sellainen ison ikkunan kaltereihin. Se on vielä edessä.

Ei meille sitten sitä verkkoa tullutkaan parvekkeelle! Aurinko laskee pikkuhiljaa talon taakse, mutta näin hyvin vielä neljältä aurinko “porottaa” ja parvekkeella passaa oleilla.