Tulimme tänne Torreviejaan keskiviikkoiltana. Asunnossamme on vähän enemmän neliöitä kuin kotona ja mahdumme tänne oikein hyvin. Parveke ei valitettavasti ole lasitettu, joten pitää vähän miettiä, miten kissat käyvät ulkoilemassa. On kierrelty kaupoissa – jopa Murcian Ikeassakin – ostelemassa kaikenlaista tarpeellista. Ruokaa olemme tehneet kovasti, kun ruokatarpeetkin ovat edullisempia kuin meillä Suomessa. Viiniäkin olemme jo maistelleet, pesukoneella pari koneellista pesseet ja astiatkin koneellisesti puhdistaneet. Minulla on vielä siivousurakkaa jäljellä. Ikkunat ovat aika likaiset, ja niiden kanssa onkin ollut haastetta, etenkin ulkopuolelta käsin. Muuten asunto on oikein moderni. Telkkarista tulee pääasiassa saksalaisia kanavia, mutta jotain suomalaistakin jopa pystyy netin kautta katsomaan ja radiota kuuntelemaan. Taivaan tulissakin pysyy ajan tasalla, koska sitä pystyy ihme kyllä seuraamaan ulkomailtakin käsin. Säät ovat toistaiseksi suosineet ja lämmintä on piisannut.

Reissu autolla Saksasta oli aika rankka Saksan tietöiden takia. Bremenistä pääsimme neljässä tunnissa vain sata kilometriä ja etsimme sitten illansuussa majapaikkaa Luxemburgin rajalta. Seuraava päivä menikin vauhdikkaasti Ranskan maksullisilla moottoriteillä, ja pääsimme lähelle Espanjan rajaa. Keskiviikkona tulimme sitten loppumatkan.

Sääkin näyttäisi alkavan viikon päästä vähän viiletä, mutta eiköhän tällaiset pohjoisen kaverit täällä edelleen hyvin tarkene: http://www.foreca.fi/Spain/Torrevieja/tenday.

Sen verran on puuhaa riittänyt, että juoksulenkillä kävin vasta eilen ensimmäisen kerran – ja oikein viisi kilometriä smiley.

Leidit laivalla.